22 kunstenaars jubelen in unieke ‘verrijzenisexpo’

Langzaam verdwijnen de covid-wolken. Het gewone leven keert terug, en dat moet gevierd worden. Curator-fotograaf Bart Ramakers brengt voor de tentoonstelling ‘Hallelujah!’ 21 vrienden-kunstenaars bij mekaar om onze herwonnen vrijheid te bejubelen. Deze groepsexpo omspant het werk van zeer diverse kunstenaars, uit uiteenlopende hoeken. Bovendien vindt deze plaats op een haast symbolische locatie: Triamant Bree is een co-livingproject over generaties heen, een nieuwe woonvorm die verrijst op een voormalig kloosterdomein. ‘Hallelujah!’ lokt uit waar de kunst van samenleven om draait: ontmoeting en dialoog.

Bart Ramakers op rondleiding met personeel en bewoners van Triamant Bree.

Verbonden in diversiteit

Niet alleen de deelnemende kunstenaars aan deze ‘verrijzenisexpo’ zijn divers, ook hun werken zijn dat. Jong debuterend talent treedt in dialoog met gevestigde waarden, Belgische en internationale kunstenaars exposeren naast elkaar. Hun technieken (collage, beeldhouwkunst, fotografie, glasramen, schilderkunst, …) zijn zo uiteenlopend als hun thema’s (klimaat, zorg, migratie, transcendentie en het sacrale, …). Samen hebben zij een ding gemeen: de wens om het begin van de herwonnen vrijheid in te luiden.

Dat doen ze op een bijzondere locatie in Limburg: een voormalig kloosterdomein dat werd omgedoopt tot co-livingproject voor mensen van alle leeftijden. De eerste bewoners nemen er dezer dagen hun intrek. Ook zij zijn verbonden in diversiteit: in Triamant Bree leven jong en oud, kerngezond of hulpbehoevend, door en met elkaar. De gezellige buurt van weleer, in een eigentijds jasje.

Authentiek ontmoeten

Net zoals een mooie woonomgeving nog geen gastvrije omgeving maakt, wordt kunst pas kunst wanneer er over gesproken wordt. Over ‘Hallelujah!’ zal gesproken worden, moet gesproken worden. De kunstwerken zorgen alvast voor gespreksstof, bewoners van de Triamant-buurt en bezoekers aan de tentoonstelling kunnen zich in dialoog verbinden. Het zal bij momenten pittige en zelfs pikante gespreksstof opleveren.

Onder de schare kunstenaars die Bart mee naar Bree brengt: Herr Seele, William Sweetlove, en … Rob Vanoudenhoven, die hier zijn debuut als kunstenaar maakt.

Rob Vanoudenhoven licht zijn werk “Hallelujaaah! toe.

Meer info:

Hallelujah! Internationale groepstentoonstelling door Bart Ramakers en vrienden, met Philippe Badert, Sofie Baert, Maarten Ceulemans, Atelier Haute Cuisine, Evelien De Jong, Veerle De Smet, Frédéric Fontenoy, Marc Galle, Tom Herck, Victor Kastelic, Patrick Keulemans, Roeland Kotsch, Carmen Pareras-Maynou, Bart Ramakers, Frederik Rombach, Herr Seele, Marc Smeets, Roel Stels, Dany Tulkens, William Sweetlove, Leda Vaes, Rob Vanoudenhoven.


Locatie: Triamant Bree, Meeuwerkiezel 88, Bree
Wanneer: Van 19 juni tot 31 december 2021, iedere dag van 10 tot 17u

Openingsdag: zaterdag 9 oktober 2021 vanaf 17u en zondag 10 oktober 10 – 17u, in aanwezigheid van de kunstenaars

Sneak preview

Perscontact: bart@bartramakers.com
Link: https://www.triamantbree.be/

Hallelujah! in de pers

Artikel door Joey Bougard in het Belang van Limburg.

Artikel door Marco Mariotti in het Laatste Nieuws

Artikel door Yves Joris in theArtcouch.